Kevin-Prince Boateng krijgt kans in Primera División

2 augustus 2016, 08:24

Las Palmas biedt Kevin-Prince Boateng de gelegenheid om zijn carrière nieuw leven in te blazen. De Ghanese middenvelder heeft zich met een transfervrije status voor één seizoen verbonden aan de club op het Canarische eiland.

Dat heeft de nummer elf van het afgelopen seizoen in de Primera División officieel bevestigd. De 29-jarige Boateng speelde eerder voor Hertha BSC, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Portsmouth, AC Milan (tweemaal) en Schalke 04, maar staat nu dus voor zijn eerste periode in Spanje.

Bij Schalke 04 werd Boateng in het seizoen 2014/2015 'persona non grata', iets wat hem tijdens het WK 2014 ook al bij de nationale selectie van Ghana was gelukt. Destijds werd hij samen met Sulley Muntari naar huis gestuurd tijdens het toernooi in Brazilië. Na een moeizaam jaar en een contractvernietiging bij Schalke keerde Boateng vorig jaar terug bij Milan, waar hij tussen 2010 en 2013 een prima tijd kende, maar een succesverhaal werd de comeback niet. De Ghanees kwam niet verder dan elf Serie A-duels en één goal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen