Gerrard heeft respect voor Totti: "De koning van Roma"

1 augustus 2016, 12:17

Steven Gerrard is zelf een legende bij Liverpool, maar dat wil niet zeggen dat hij geen groots respect kan hebben voor anderen. De 36-jarige middenvelder, die momenteel in de Verenigde Staten voor Los Angeles Galaxy uitkomt, heeft in december 2015 in een televisie-uitzending gezegd dat hij ontzettend veel waardering heeft voor Francesco Totti, het clubicoon van AS Roma.

Roma heeft het interview in de aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd tussen Roma en Liverpool naar voren gehaald. "Totti een fantastische technicus en een wonderbaarlijke voetballer. Ik respecteer hem ontzettend, omdat hij alle druk bij AS Roma op zijn schouders neemt. Hij is de koning van Roma. Ik weet van mijn Liverpool-tijd wat voor druk en verantwoordelijkheid bij een bepaalde status komt kijken en daarom heb ik veel waardering voor hem. Hij is een legende in Italië", sprak Gerrard.

Volgens de Engelsman was Totti echt een supervoetballer. "Als je dicht bij hem staat, dan zie je hoe sterk hij is aan de bal. Hij kiest geweldig positie, tussen de linie. Ik weet nog wel dat ik tegen hem moest spelen en het was alsof hij de bal aan een touwtje had. Hij heeft echt veel kwaliteiten en ziet het spelletje gewoon. Het is geweldig dat ik meerdere malen tegen hem gespeeld heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen