Jordi Cruijff geraakt: "Zo blijft het bijzonder"

1 augustus 2016, 10:01

Zondag werd de eerste wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal afgewerkt zonder dat de naamgevende voetballegende in leven was. Susila Cruijff, de dochter van de eeuwige nummer 14, overhandigde de prijs aan PSV, dat met 1-0 van Feyenoord won in de Amsterdam ArenA. Het deed Jordi Cruijff, de zoon van Johan en technisch directeur bij Maccabi Tel Aviv, veel.

"Helaas kon ik zelf niet aanwezig zijn bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar gelukkig heeft mijn zus Susila namens de familie de honneurs mooi waargenomen. Op afstand heb ik het wel heel bewust gevolgd", schrijft Jordi Cruijff in zijn column in De Telegraaf. Hij hoorde Dirk Kuyt, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst mooie teksten uitspreken over zijn vader. "Het raakte me allemaal wel. Het heeft er ook voor gezorgd dat de wedstrijd anders werd dan normaal. Mijn vader is er niet meer, maar het is mooi dat er toch besloten is om hiermee verder te gaan. Zo blijft het bijzonder."

Cruijff gaat in zijn column ook in op de situatie van Peter Bosz, waarmee hij samenwerkte bij Maccabi Tel Aviv, bij Ajax. "Ik weet hoe hij hier bij Maccabi werkte en wist dat hij het in het begin in Amsterdam niet gemakkelijk zou krijgen. Peter is namelijk iemand die anders over voetbal denkt dan de meeste andere trainers. Vooral de pressie zonder bal is voor hem heel belangrijk en daar moeten ze bij Ajax aan wennen. Helemaal met zo'n jong elftal", aldus Cruijff. "Daarom vond ik wel mooi dat je tegen PAOK al de hand van Bosz kon zien. Zoals het ook positief was dat het publiek daar goed op reageerde. Helaas zou de anders solide doelman een fout maken en had het scorend vermogen beter gekund. Wat dat betreft stond iemand als Milik altijd garant voor goals. Die zekerheid is er nu even niet, maar zal wel gevonden moeten worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen