De Jong hoopt dat PSV team bij elkaar kan houden

1 augustus 2016, 00:21   Bijgewerkt: 1 augustus 2016, 15:37

"Natuurlijk voelt het als een prijs", zei Luuk de Jong, toen FCUpdate.nl hem vroeg of het winnen van de Johan Cruijff Schaal wel écht voor hem meetelt. De PSV-captain pakte alweer de vierde Supercup-winst in zijn carrière. Zowel met FC Twente als PSV sleepte hij tweemaal de eerste prijs van het seizoen in de wacht.

"Dit kan je toch weer mooi op je naam schrijven. Ik heb nu vier keer deze prijs gewonnen, dat is wel lekker. Ik zag dit absoluut niet als een oefenwedstrijd", gaf De Jong na de 1-0 overwinning op Feyenoord aan in de mixed zone van de Amsterdam ArenA. De Eindhovenaren wonnen het zilverwerk dankzij een doelpunt van Davy Pröpper in de eerste helft.

De Jong pikte zelf geen doelpunt mee en miste vlak voor de winnende goal van Pröpper zelfs een strafschop. Had hij die benut, dan was hij alleen all-time topscorer geweest in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. "Ik had het al gehoord, ja. Het is wel jammer, want het zou wel mooi zijn om alleen topscorer te zijn in de Supercup", stelde De Jong, die nu nog de status moet delen met Mateja Kezman, Jeremain Lens, Jari Litmanen en Phillip Cocu. Dus ook met zijn eigen trainer. "Moet je nagaan, haha. Ach ja, misschien komt er volgend jaar weer een nieuwe kans."

Ondertussen hoopt De Jong, die afgelopen week zelf zijn contract verlengde, dat de selectie van PSV zo veel mogelijk intact zal blijven. "Er zullen vast nog wel wat dingen gebeuren voor 1 september, maar ik hoop dat er zo min mogelijk verandert en dat we het team bij elkaar kunnen houden", aldus de aanvoerder van de regerend kampioen. Vooral Jetro Willems staat op de nominatie voor een exit uit Eindhoven. "Ik zou graag willen dat hij blijft. Wat betreft statistieken is hij de afgelopen twee jaar mijn favoriete aangever. Het is fijn dat er zo'n klik is. Maar ik vind zijn het lastig aan hem af te lezen wat zijn intenties zijn."

[photo,99578,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen