Hansson keept bij Feyenoord, Arias op de bank bij PSV

31 juli 2016, 17:07

Na lang wachten gaat het officiële nationale eredivisieseizoen weer van start. Op deze zondag trappen bekerwinnaar Feyenoord en landskampioen PSV de jaargang om 18.00 uur af in de Amsterdam ArenA. Beide grootmachten strijden om de Johan Cruijff Schaal, de eerste prijs van het seizoen.

Feyenoord is op papier de thuisspelende ploeg en treedt aan met Pär Hansson onder de lat. De Zweedse doelman maakt zijn officiële debuut voor de Rotterdammers. Brad Jones, die deze zomer door de blessures van Kenneth Vermeer en Warner Hahn gehaald werd en afgelopen week wat lichte fysieke klachten had, keept zodoende niet. Sven van Beek ontbreekt door een blessure, waardoor Terence Kongolo in het centrum van de defensie staat en Miquel Nelom de linksachter is. Dirk Kuyt staat, min of meer op het middenveld, in de schaduw van spits Nicolai Jørgensen. Jens Toornstra is fit genoeg bevonden en begint als rechtsvoor.

Aan de zijde van PSV moet Santiago Arias, die tegen de afspraken in later in Eindhoven arriveerde, zich schikken in een rol als reserve. Daardoor begint Joshua Brenet als rechtsachter. Omdat Jeffrey Bruma vertrokken is en Héctor Moreno geblesseerd is, vormen Nicolas Isimat-Mirin en zomeraanwinst Daniel Schwaab het centrum van de verdediging. Voorin krijgen Gastón Pereiro en Jürgen Locadia de voorkeur boven Luciano Narsingh.

Susila Cruijff, de dochter van de naamgever van het toernooi Johan Cruijff, reikt de prijs uit.

Opstellingen

Feyenoord: Hansson; Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Kuyt, Vilhena; Toorstra, Jørgensen, Elia.

PSV: Zoet; Brenet, Isimat, Schwaab, Willems; Pröpper, Guardado, Hendrix; Pereiro, De Jong, Locadia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen