Vitesse haalt Van Wolfswinkel terug naar Gelredome

28 juli 2016, 20:09

Vitesse heeft met gepaste trots mooi en toch ook verrassend nieuws aangekondigd. Ricky van Wolfswinkel keert terug bij de Arnhemse club. De 27-jarige aanvaller wordt overgenomen van Norwich City en tekent een contract voor drie seizoenen op het oude nest in Arnhem.

Van Wolfswinkel werd afgelopen seizoen door Norwich aan Real Betis verhuurd, maar een succesverhaal werd het niet in Andalusië. Het was de vraag wat de aanvaller na zijn verhuurperiode zou doen en nu is dus duidelijk geworden dat hij zijn comeback maakt bij Vitesse. In het verleden speelde hij al bijna tien jaar in het geel-zwarte shirt van de Arnhemse club, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Van Wolfswinkel debuteerde in april 2008 in de hoofdmacht van Vitesse en werd in het seizoen 2008/2009 clubtopscorer met acht goals. Via FC Utrecht, Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Etiénne en Real Betis is hij dus weer neergestreken in de Gelredome. "Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden. Ook heb ik namens Vitesse in het betaald voetbal gedebuteerd en zoiets vergeet je nooit", zegt Van Wolfswinkel in een persbericht van Vitesse.

"Na verschillende buitenlandse avonturen kijk ik er naar uit om terug te keren op de Nederlandse velden", voegt Van Wolfswinkel toe. "Ik hoop snel mijn draai te vinden en wil met goed spel en zo veel mogelijk doelpunten en assists belangrijk zijn voor Vitesse."

Foto: Vitesse.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen