Zoon Nederlandse moeder ging bijna met Spanje naar EK

28 juli 2016, 18:09

Het scheelde niet veel of Marco Asensio Willemsen was met Spanje afgereisd naar het EK in Frankrijk. Dat heeft bondscoach Vicente del Bosque aangegeven na het eindtoernooi, waarin de Spaanse ploeg al in de achtste finale werd uitgeschakeld door Italië (2-0 verlies).

Asensio is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder en maakte op zondag 29 mei zijn debuut voor Spanje in de oefeninterland tegen Bosnië-Herzegovina in Sankt Gallen (3-1 winst). De aanvaller, die vorig seizoen door Real Madrid uitgeleend werd aan Espanyol, greep echter naast EK-deelname. "We wilden hem meenemen naar het EK, maar uiteindelijk hebben we door de grote concurrentie toch anders besloten. Maar hij is het grootste talent in Spanje", zegt Del Bosque volgens AS over de vleugelaanvaller.

Del Bosque is inmiddels bij de Spaanse ploeg vervangen door Julen Lopetegui. "Hij heeft kennis, enthousiasme en is een levendig persoon. Ik vind het een goede keuze, al had ik niets te maken met zijn aanstelling. Alle kandidaten konden mij wel bekoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen