Utrecht haalt goalie 'met internationale bagage' in huis

28 juli 2016, 17:17

FC Utrecht heeft donderdagmiddag een slag geslagen op de transfermarkt. De Domstedelingen hebben officieel melding gemaakt van de komst van David Raagaard Jensen. De Deense keeper is afkomstig van FC Nordsjælland en tekent een contract voor drie seizoenen, met een optie voor een extra jaar.

De 1,95 meter lange Deen was sinds zijn dertiende levensjaar al verbonden aan FC Nordsjælland, waar hij in totaal 84 keer in een officiële wedstrijd van de hoofdmacht onder de lat stond. De 24-jarige Scandinaviër kwam 27 keer voor Denemarken uit, in de teams voor alle verschillende leeftijdscategorieën.

Trainer en technisch manager Erik ten Hag noemt het aantrekken van Jensen een grote buitenkans: "Het is belangrijk dat FC Utrecht twee eredivisiewaardige keepers heeft. Met Jensen halen we iemand in huis met internationale bagage, die er direct staat als het nodig is. Met deze invulling zijn wij op keepersgebied nu weer goed opgesteld en voorbereid op de korte en lange termijn", aldus Ten Hag.

Met zijn laatste uitspraak doelt Ten Hag wellicht op een vertrek van Robbin Ruiter, die al vier seizoenen lang de eerste doelman van Utrecht is.

Foto: website FC Utrecht

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen