Vanhaezebrouck: "Preud'homme logische nieuwe bondscoach"

Ger
28 juli 2016, 13:00

Trainer Hein Vanhaezebrouck van AA Gent hoopt dat de Rode Duivels na Marc Wilmots opnieuw een bondscoach uit eigen land krijgen. Hij schuift alvast zijn collega Michel Preud'homme naar voren als geschikte kandidaat. De oud-doelman kroonde zich afgelopen seizoen met Club Brugge tot landskampioen.

"Het zou een logische stap zijn als het Michel Preud'homme wordt. Ik vind dat de nationale ploeg geleid moet worden door een Belg en Michel is de meest ervaren onder de Belgische trainers", zegt Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws. "Het is niet mijn bedoeling om met mijn mening Michel weg te lokken uit Brugge. Volgens mij is hij gewoon de beste kandidaat. Niet in een dubbele baan. Dat lijkt me niet gezond."

"Je kunt simpelweg niet om Preud'homme heen. Als je hem nu die mogelijkheid niet gunt, bestaat de kans dat hij nooit meer bondscoach wordt. Die fout hebben we al eens gemaakt met Eric Gerets", waarschuwt de tacticus van Gent. "De bond moet duidelijk laten voelen dat ze Preud'homme willen."

Vanhaezebrouck liet zelf onlangs weten geen trek te hebben in de functie bij de bond van België. Ook Preud'homme hield de boot al af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen