Stegeman: "Kwestie van spanning opbouwen nu"

Stegeman: "Kwestie van spanning opbouwen nu"

27 juli 2016 – Het is de laatste weken drukker dan normaal bij Heracles Almelo. En niet zonder reden. De Overijsselse club debuteert donderdag in Europees verband. Heracles krijgt in de derde voorronde van de Europa League visite van de Portugese mededebutant Arouca."Ik ben er nog niet helemaal aan gewend", zegt Stegeman op de clubwebsite over de drukte. De oefenmeester heeft twintig spelers geselecteerd voor het duel. "Zeven spelers behoren niet tot de wedstrijdselectie. Daarbij zitten ook Wout Droste en Dario Vujicevic, beiden zijn niet honderd procent fit. Met dergelijke wedstrijden hebben we topfitte spelers nodig."

"Het is een kwestie van spanning opbouwen nu", vervolgt Stegeman. Arouca is een team dat compact speelt en sterk is in de omschakeling en bij standaardsituaties. "We hebben onze jongens in alles rust voor kunnen bereiden. Ik hecht er waarde aan dat alles zo normaal mogelijk verloopt. Het geraamte van Arouca staat nog gewoon. Ik heb mij laten informeren en een goede indruk kunnen krijgen van de ploeg waar we tegen spelen."

"Thuis zullen ze ongetwijfeld wat aanvallender gaan spelen, maar laten we eerst morgen afwachten. Wij zijn er klaar voor. Ik verlang van mijn ploeg dat ze op een volwassen manier gaan spelen. We gaan het proberen compact te houden", aldus Stegeman.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020