Officieel: Vitesse haalt Deense goalie (30) in huis

27 juli 2016, 10:44

Vitesse heeft definitief een opvolger gevonden voor de vertrokken Piet Velthuizen. De Deense doelman Michael Tørnes heeft zich woensdag na een stageperiode officieel verbonden aan de Arnhemse eredivisionist. De Scandinaviër tekent een contract voor twee seizoenen in de Gelredome.

De voormalig jeugdinternational van Denemarken speelde in het verleden voor het Finse HJK Helsinki en komt nu over van het Deense Brøndby IF. In dienst van HJK pakte hij een fraai record: hij keepte daar 960 officiële minuten zonder tegendoelpunt.

"Na al die jaren in de Scandinavische competities wilde ik graag een avontuur elders in Europa", zegt Tørnes over zijn transfer naar Vitesse op de clubwebsite. "Mijn eerste ervaring met Vitesse verliep heel goed. Ik ben prettig opgevangen en tijdens de trainingen was er veel ruimte voor individuele aandacht. Ik heb er zin in om in Nederland te gaan wonen en kijk uit naar de concurrentiestrijd met de andere keepers."

Technisch directeur Mo Allach is blij dat de reeds verwachte overstap nu officieel gemaakt is. "We hebben Michael tijdens het trainingskamp nadrukkelijk in actie gezien. Hij heeft daarbij een goede indruk achtergelaten. Daarnaast neemt hij een bulk aan ervaring mee. Met het aantrekken van Michael hebben we ook op de keeperspositie voldoende opties."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen