El Kabir weg uit Turkije: "Heb bommen zien vallen"

El Kabir weg uit Turkije: "Heb bommen zien vallen"

27 juli 2016 – Moestafa El Kabir is na een periode van angst vertrokken uit Turkije. De 27-jarige aanvaller, die vroeger in dienst van NEC speelde, is verkast naar de Japanse club Sagan Tosu. De militaire staatsgreep in Turkije was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen.

Op vrijdag 15 juli was het een chaos in Turkije, waar een coup gepleegd werd en daarom een complete gekte heerste. El Kabir stond op dat moment onder contract bij Gençlerbirligi en was toen in Istanbul. "Het was een hele nare ervaring. Ik heb helikopters zien schieten en bommen zien vallen, op nog geen twee kilometer afstand. Bijna in mijn achtertuin. Mijn hart ging sneller kloppen. Probeer maar eens rustig te blijven in zo'n situatie. Ik heb alles vanaf de tv gevolgd en de hele nacht geen oog dichtgedaan", zegt de ex-NEC'er tegen FOX Sports.

"Er zijn eerder aanslagen geweest in Ankara en daar schrik je natuurlijk van. Nu kwam het allemaal net iets te dichtbij. Er waren meer redenen waarom ik wilde vertrekken, maar dit was de grote druppel die de emmer deed overlopen", geeft El Kabir aan. Hij liet vervolgens zijn contract bij Gençlerbirligi, waar hij anderhalf jaar speelde, ontbinden. "Ik ben de president van de club erg dankbaar dat hij wilde meewerken en begrip had voor mijn standpunt. Ik was een waardevolle speler, met in totaal dertien goals en twaalf assists in de competitie. We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan", aldus El Kabir, die nu dus in Japan speelt. "Het is hier een stuk veiliger, dat scheelt."

gerelateerd