Ten Cate krijgt déjà vu door Milik: "Dat was frustrerend"

27 juli 2016, 08:48

Arek Milik en Ajax communiceerden gezamenlijk dat ze hun toekomst aan elkaar hadden verbonden, maar de Poolse spits lijkt toch op weg te zijn naar de uitgang van de Amsterdam ArenA. Napoli is bereid om de 22-jarige international voor maar liefst 34 miljoen euro te kopen. Dat brengt veel reacties teweeg. Henk ten Cate krijgt een soort van déjà vu.

De situatie doet Ten Cate denken aan zijn periode als trainer bij Ajax. Wesley Sneijder gaf destijds aan dat hij in Amsterdam zou blijven, maar vertrok alsnog richting Real Madrid. "Dat was toen heel frustrerend", stelt Ten Cate in De Telegraaf. Door de exit van Sneijder moest er geïmproviseerd worden. "Als Wesley gelijk had aangegeven te vertrekken, hadden we Kenneth Perez niet laten gaan. Die lagen elkaar niet zo. Bij ons gingen Ryan Babel en Tom de Mul ook weg. Voor Babel kregen we Luis Suarez terug, dus dat was wel aardig. Ik neem aan dat Ajax nu ook een schaduwlijstje heeft klaarliggen."

Ten Cate beklemtoont wel dat hij de situatie met Arek Milik niet helemaal vergelijkbaar vindt met de situatie met Sneijder. "Ik vind 34 miljoen voor Milik gevonden geld, omdat hij vorig seizoen niet onomstreden was. En bovendien heeft Ajax nog ruim een maand de tijd om een vervanger te halen. Ik had nog een week en kreeg geen nieuwe speler voor Sneijder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen