Mertesacker lang eruit, Klopp stuurt Sakho naar huis

Mertesacker lang eruit, Klopp stuurt Sakho naar huis

26 juli 2016 – Arsenal heeft in aanloop naar het nieuwe seizoen een fikse tegenvaller te verwerken gekregen. Per Mertesacker heeft een vervelende knieblessure opgelopen. Sky Sports meldt dat de Duitse verdediger er vijf maanden uit kan liggen wegens de kwetsuur.

De centrumverdediger liep de blessure aan het kniegewricht afgelopen vrijdag op in de vriendschappelijke wedstrijd tegen RC Lens. De Duitse international werd al door het fysieke ongemak buiten de selectie voor de oefentrip naar de Verenigde Staten gelaten. Arsenal moet het nieuws nog officieel bevestigen, maar lijkt dat binnen 48 uur te doen. The Gunners kampen met defensieve problemen, aangezien Gabriel Paulista geplaagd wordt door een amandelontsteking en Laurent Koscielny langer rust kreeg na het EK met verliezend finalist Frankrijk.

Ondertussen ontbreekt Mamadou Sakho in de selectie van Liverpool, maar dan om een heel andere reden. Manager Jürgen Klopp heeft de Franse verdediger weggestuurd wegens zijn gedrag. De 26-jarige verdediger loopt al rond met een achillespeesblessure, maar mocht desalniettemin toch mee op trainingskamp. Wegens een slechte houding werd hij echter alsnog weggestuurd.

gerelateerd