Infantino wil twee extra Afrikaanse landen op groter WK

26 juli 2016, 09:12   Bijgewerkt: 26 juli 2016, 11:02

Mocht het deelnemersveld van het wereldkampioenschap voetbal uitgebreid worden naar veertig landen, iets waar FIFA-voorzitter Gianni Infantino voor pleit, dan moeten er twee extra plekken uitgedeeld worden aan Afrika. Dat vindt de president van de wereldvoetbalbond.

Momenteel doen er 32 landen mee aan het WK, waarvan er vijf afkomstig zijn uit Afrika. Infantino, in februari verkozen tot FIFA-preses, arriveerde zondag in Ubaja voor een tweedaags bezoek aan Nigeria en ging daar in op het format van het mondiale eindtoernooi. "Ik geloof dat we veertig landen op het WK 2026 moeten hebben en dat er bij de toegevoegde deelnemers minimaal twee Afrikaanse landen moeten zitten", sprak Infantino ten overstaan van een groep journalisten. "We zijn momenteel in gesprek over het format van het WK en ik hoop dat ik iedereen kan overtuigen", voegde Infantino toe.

De Zwitserse FIFA-baas bracht een bezoek aan de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari. "Nigeria kan een fundament voor de ontwikkeling van het voetbal in Afrika worden, maar dan moet de infrastructuur, stabiliteit en veiligheid wel gegarandeerd worden", zei Infantino.

Tijdens zijn Afrikaanse trip sprak Infantino verder met achttien bondsvoorzitters op het continent. Hij bezocht ook de finale van een nationaal jeugdtoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen