"Ajax heeft altijd dezelfde filosofie, maar is geen Barça"

"Ajax heeft altijd dezelfde filosofie, maar is geen Barça"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 juli 2016 – Ajax krijgt in de confrontatie met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League te maken met Diego Biseswar, maar dat is niet de enige Nederlander die onder contract staat bij de Griekse club. Ook Garry Mendes Rodrigues, een 25-jarige Rotterdamse Kaapverdiaan, speelt dinsdag ook tegen de Amsterdammers in de ArenA.

"Er blijkt uit de reacties op internet dat weinig mensen weten dat ik een Nederlander ben, maar dat maakt het ook wel weer leuk", stelt Mendes Rodrigues in aanloop naar het treffen met Ajax in De Telegraaf. Het neefje van Jerson Cabral speelde slechts een half jaar in Nederland, maar vindt het toch speciaal. "Dat ik nu tegen Ajax mag spelen is ontzettend leuk. Ik ken de club al van kleins af aan. Ajax heeft altijd dezelfde filosofie: 4-3-3, mooi voetbal, met buitenspelers en jonge technische voetballers. Maar het is Ajax, geen FC Barcelona", stipt de aanvaller aan.

Mendes Rodrigues vindt dat Ajax zich niet alvast rijk moet rekenen. Onderschatting kan volgens hem de valkuil zijn voor de Amsterdammers. "De Griekse competitie is pittig. Het voetbal is veel harder dan in Nederland. En we hebben de meest fanatieke fans van Europa. Dat zullen de spelers van Ajax volgende week zien als ze in Thessaloniki komen. We willen door naar de play-offs van de Champions League. En daar gaan we voor vechten."

Reacties

gerelateerd