Thorsby voelt zich sterker dankzij krachttraining

Thorsby voelt zich sterker dankzij krachttraining

24 juli 2016 – Voor Morten Thorsby wordt het zijn derde seizoen in dienst van sc Heerenveen. De twintigjarige Noor hoopt op een basisplaats onder hoofdtrainer Jurgen Streppel, maar durft daar nog niet van uit te gaan. Tijdens het oefenduel met Genclerbirligi mocht Thorsby vanaf het begin starten."Ik denk wel dat ik redelijk goed speel", laat de middenvelder weten op de officiële website van de Friezen. Thorsby heeft zich ook op fysiek gebied ontwikkeld. "Ik ben in een jaar tijd zeven kilo gegroeid, deze zomer ben ik twee kilo aangekomen. Allemaal spieren en daardoor voel ik me in de wedstrijd een stuk sterker."

Tegen de Turkse tegenstander vervulde Thorsby een rol aan de rechterkant op het middenveld. Een andere positie dan hij gewend was in Friesland. "Ik mag mee aanvallen en moet verdedigen, ik speel van box-to-box en daar liggen ook mijn kwaliteiten. Ik moet mijn energie kwijt kunnen. Ik denk dat ik mezelf de afgelopen wedstrijden redelijk heb laten zien, maar of het voldoende is voor een basisplaats weet ik niet."

"Er zal ongetwijfeld nog een middenvelder bijkomen. Ik moet me blijven laten zien en dan krijg ik mijn kansen." Het laatste oefenduel in de voorbereiding is met Real Sociedad. "Dan moet blijken waar we staan. Tegen Sociedad moeten we echt gas geven."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019