NEC krijgt pak slaag van Zulte, ADO klopt Turken

23 juli 2016, 19:05

NEC heeft de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem met ruime cijfers verloren. De Nijmeegse club ging zaterdag met 5-1 onderuit tegen de Belgische club, ondanks dat het na een kwartier nog wel op 1-0 was gekomen via Dario Dumic. Leye (rebound strafschop), Vetokele, tweemaal Leye en Kaya waren trefzeker voor Zulte Waregem.

ADO Den Haag was met 2-0 te sterk voor het Turkse Kardemir Karabükspor. Het stond lange tijd 0-0, maar in de laatste tien minuten nam ADO afstand van de tegenstander. Meijers en Duplan scoorden voor de Haagse club. Meijers trof doel na een mooie actie van San Roman, Duplan profiteerde van een fout van de Karabükspor-keeper.

Excelsior was Helmond Sport met 2-1 de baas. Fredy Ribeiro, pas sinds enkele dagen speler van de Rotterdamse club, maakte in de 88ste minuut het winnende doelpunt. Nigel Hasselbaink maakte voor rust de eerste goal voor Excelsior.