Bijker krijgt rood in oefenduel: "Moet slimmer worden"

21 juli 2016, 09:34

Lucas Bijker kreeg woensdag een rode kaart in de oefenwedstrijd van SC Heerenveen tegen Anderlecht (3-1 verlies). De verdediger werd vlak voor rust, na een opstootje met Youri Tielemans, van het veld gestuurd.

"Ik moet dergelijke situaties slimmer oplossen", steekt Bijker op de clubwebsite de hand in eigen boezem. Wel vindt hij de rode kaart een te zware straf, aangezien Tielemans zelf natrapte. Daarop volgde een opstootje, waarvoor alleen Bijker van het veld werd gestuurd. "Hij trapte me vol. Als ik slim ben, ga ik liggen en krijgt hij misschien wel rood."

Daarna kreeg de emotie de overhand, bekent Bijker. "In die zin is het dom van mij. Die emotie heb ik nodig en hoort bij mij. Soms werkt dat in mijn voordeel, nu werkte het tegen me. Het was handig, als ik blijf liggen ontstaat er geen opstootje." Niettemin vond hij rood een te zware straf. "Ik vond hem geen thuisfluiter, maar met een Belgische scheidsrechter kun je dat hier verwachten."

Heerenveen speelde bij afwezigheid van Van Aken en Cavlan al met een gelegenheidsdefensie en dat werd nog meer het geval toen Otigba na een half uur geblesseerd naar de kant moest. De rode kaart van Bijker kwam daarom helemaal ongelegen. "Jammer", aldus Bijker. "De kaart bedierf de wedstrijd, dat idee had iedereen. Zeker omdat we tot dat moment onze zaakjes goed voor elkaar hadden. Zo'n kaart is dan wel heel bepalend."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen