Celtic in return alsnog langs voetbaldwerg uit Gibraltar

Ger
20 juli 2016, 22:40   Bijgewerkt: 20 juli 2016, 23:46

Lincoln Red Imps zorgde een week geleden in de tweede voorronde van de Champions League voor een stunt van formaat door Celtic op een nederlaag te trakteren. Aan het sprookje van de voetbaldreumes uit Gibraltar is in de return in Glasgow alsnog een einde gekomen. Celtic repareerde de verrassend opgelopen schade door voor eigen publiek met 3-0 te zegevieren.

De veredelde amateurs smeerden de Schotse topclub vorige week dinsdag een verbazende 1-0 nederlaag aan. Lee Casciaro, in het dagelijks leven politieagent, kroonde zich in de eerste wedstrijd tot matchwinner. Die uitslag was voor Celtic een regelrechte blamage, aangezien de Red Imps slechts beschikken over vijf 'serieuze' profs. Ook passen alle geregistreerde inwoners van het Brits overzees territorium (29.258) met gemak twee keer in het stadion van Celtic. 

In de return hield de kampioen van Gibraltar tot de 23ste minuut stand. Na de 1-0 van Mikael Lustig liep Celtic echter snel verder uit. Nog voor het eerste halfuur sloeg de thuisploeg nog twee keer toe. Leigh Griffiths en Patrick Roberts waren eveneens trefzeker. In de derde voorronde van de Champions League speelt Celtic volgende week tegen Astana uit Kazachstan. Een week later treffen beide ploegen elkaar in Schotland.

Mede dankzij Rangelo Janga bereikte AS Trencín de derde voorronde van de Champions League. De Slowaken verloren thuis met 2-3 van het Sloveense Olimpija Ljubljana, maar dat was voldoende omdat Trencín vorige week met 3-4 had gewonnen.

Janga, oud-speler van FC Dordrecht, Excelsior en Willem II scoorde in de return één keer. Ook in de eerste wedstrijd was hij trefzeker. Trencín strijdt samen met Legia Warschau om een plek in de play-offs voor de groepsfase van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen