NEC neemt Australisch jeugdinternational over van Adelaide

19 juli 2016, 18:01

Stefan Mauk is aankomend seizoen te zien in de Eredivisie. De twintigjarige middenvelder zette dinsdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij NEC Nijmegen. In de verbintenis is een optie voor nog een extra jaar opgenomen.

Mauk is afkomstig van Adelaide United. De jongeling doorliep de jeugdopleiding van Melbourne City, waar hij in 2013 zijn eerste profcontract ondertekende. In 2016 maakte Mauk de overstap naar Adelaide United, waarmee hij kampioen werd van de Australische competitie. In dertien duels kwam Mauk drie keer tot scoren. Daarnaast werd hij verkozen tot Australisch Talent van het Jaar.

Op zestienjarige leeftijd maakte de speler zijn debuut als Australisch jeugdinternational. "We zijn zeer verheugd dat het gelukt is om Stefan aan te trekken als vijfde versterking van deze transferperiode", vertelt technisch manager Danny Hoekman. "Hij wil zich met zijn twintig jaar graag ontwikkelen bij onze club, maar heeft tegelijkertijd de gewenste ervaring die we zochten op ons middenveld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen