Nederlandse spelers in Turkije overwegen vertrek

Ger
19 juli 2016, 08:34

Veel Nederlandse profvoetballers twijfelen aan hun toekomst in Turkije. De mislukte staatsgreep en de politieke onrust, bovenop de betalingsproblemen bij veel clubs, lijken voor een exodus van buitenlanders te zorgen in de Turkse competitie. Ryan Donk, in dienst van Galatasaray, is één van de spelers die bevreesd is terug te keren.

"Ik heb het nieuws de afgelopen dagen gevolgd via beelden van teamgenoten en via familie en vrienden. Iedereen was op de hoogte. Bang? Toch wel. het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak", zegt Donk in De Telegraaf. De verdediger stelt dat een vertrek een realistisch scenario is als de veiligheid van zijn dierbaren in gevaar komt. "Door de omstandigheden denk je daar zeker aan. Door veel met mijn Turkse ploeggenoten te praten steun ik hen ook. Zij zijn in trainingskamp en hun gezinnen verblijven in Istanbul."

Spelersvakbond VVCS adviseert voetballers niet langer voor Turkije te kiezen. "De betalingsmoraal in Turkije en de rest van Zuidoost-Europa was al heel slecht. En het wordt alleen maar slechter", aldus VVCS-voorzitter Danny Hesp. En daar is nu de politieke onrust bijgekomen. "De situatie is instabiel. Het gebeurt allemaal precies in de transferperiode. Als VVCS leg je het uit aan de spelers: dit gebeurt er op dit moment allemaal in dit land en bij de clubs. Alles is geëscaleerd en het zal de voetballers afschrikken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen