Interview: Achahbar vindt plezier terug bij PEC Zwolle

17 juli 2016, 13:17

Mede dankzij een magnifiek optreden met twee weergaloze goals tegen PSV kon Anass Achahbar zijn contract bij Feyenoord vorig jaar verlengen, maar het uitzicht op speeltijd bleef alsnog beperkt voor de 22-jarige spits. Met een transfer naar PEC Zwolle zorgde hij daarom voor een gewenste impuls in zijn carrière. Na een moeilijke periode staat plezier eindelijk weer voorop bij Achahbar. FCUpdate.nl sprak daar met hem over.

Lang geleden

PEC Zwolle won afgelopen vrijdag knap met 3-0 van AA Gent. Hoewel de Belgen opvallend zwak voor de dag kwamen, maakte de Overijsselse eredivisionist indruk met zeer attractief en soms zelfs flitsend voetbal. Achahbar stond na de oefenpot met een grote glimlach op het sportpark in Hattem, waar het oefenduel afgewerkt werd. "Het is lang geleden dat ik zulke wedstrijden heb mogen voetballen. En dan bedoel ik echt het plezier in het spel. De jongens stralen dat hier allemaal uit", glimlacht Achahbar.

Systeem met 'voetballende spits'

PEC Zwolle mag dan een stapje omlaag zijn, de speelwijze vindt Achahbar stukken fijner dan bij Feyenoord. "Daar gebruiken ze een ander systeem. Hier voetballen ze heel anders. Deze trainer (Ron Jans, red.) heeft een andere filosofie. Kijk, de ene trainer houdt van een grote spits, de ander van een voetballende spits. Deze trainer ademt voetbal. Dat zie je terug op het veld, wij stralen dat uit", jubelt Achahbar, die naar eigen zeggen veertien andere opties had naast PEC Zwolle.

De PEC Zwolle-aanwinst geeft aan dat een winnende goal tegen Feyenoord komend seizoen toch wel extra lekker zou smaken. "Het is een club waar ik jarenlang heb gespeeld. Dan is het toch wel even anders. Maar ik ga een wedstrijd niet anders benaderen omdat het om Feyenoord gaat", stelt Achahbar, die niet het doel heeft om in de toekomst alsnog te slagen in Rotterdam-Zuid. "Nee, zo ver hoef ik niet te kijken. Ik ben nu bezig met PEC Zwolle en daar wil ik eerst slagen. Ik wil mezelf en de club een mooie tijd geven. Dan zie ik daarna wel verder."

"Iedereen laten genieten, onszelf ook"

Een Zwolse valkuil kan zijn dat de spelers op het middenveld en voorin stuk voor stuk zeer klein zijn. Daar maakt Achahbar zich echter geen zorgen over. "Dat kan ook heel vervelend zijn voor een tegenstander. En ondanks dat we de lengte niet hebben, verliezen we vrij weinig duels. Omdat we zo gemakkelijk kunnen voetballen, kunnen we iedereen laten genieten. Onszelf ook", aldus Achahbar, die in Zwolle ook teamgenoot is van AC Milan-supertalent Hachim Mastour. "Wat hij op trainingen laat zien, zegt al genoeg. Die jongen straalt voetbal uit. Daar gaan de liefhebbers van genieten. Daar gaan we nog genoeg van zien."

Door: Koen Jans

[photo,88298,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen