Schwaab: "Spelers bij PSV technischer dan bij Stuttgart"

17 juli 2016, 11:07

Daniel Schwaab vierde zaterdag zijn officieuze debuut voor PSV. De 27-jarige verdediger maakte zijn opwachting in het oefenduel met het Zwitserse FC Sion, dat met 2-1 gewonnen werd. De Duitser vindt dat hij in een goede voetbalomgeving is terechtgekomen.

Schwaab werd deze zomer transfervrij overgenomen van VfB Stuttgart, dat vorig jaar degradeerde uit de Bundesliga. De Duitser kwam bij SC Freiburg, Bayer Leverkusen en Stuttgart in totaal tot 188 wedstrijden in de Bundesliga en is daardoor behoorlijk wat gewend, maar is aangenaam verrast. "Het niveau ligt hoog bij PSV, vooral technisch zijn veel spelers enorm sterk. Ik denk dat op dat vlak het niveau ook hoger ligt dan bij mijn vorige club VfB Stuttgart", zo citeert het Eindhovens Dagblad de zomeraanwinst.

In zijn eerste wedstrijd voor PSV speelde Schwaab 45 minuten mee. Daarvoor trainde hij ongeveer anderhalve maand voor zichzelf. "De specifieke voetbalbewegingen mis je op het moment dat je voor jezelf bezig bent. Daarom was dit voor mij een belangrijke wedstrijd om weer te beginnen. Vanaf half mei had ik geen wedstrijd meer gespeeld", besluit de mandekker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen