Achahbar: "Ik had nog veertien andere opties"

17 juli 2016, 10:12

Bij tijd en wijlen kreeg hij zijn kans en liet hij flitsen van zijn klasse zien, maar als kind van de club wist Anass Achahbar uiteindelijk geen doorbraak te realiseren bij Feyenoord. De 22-jarige aanvaller koos deze zomer daarom eieren voor zijn geld: hij tekende voor vier jaar bij PEC Zwolle. Naar eigen zeggen had hij nog veel andere opties.

Een overstap naar PEC Zwolle heeft uitkomst geboden voor Achahbar, maar het jeugdproduct van Feyenoord had de clubs voor het uitkiezen. "Ik had nog veertien andere opties", zegt de spits tegen FCUpdate.nl. "Hier in Nederland, maar ik kon ook in het buitenland spelen", geeft Achahbar aan. Vrijdagavond won hij met PEC Zwolle met 3-0 van AA Gent, wat het einde was van een trainingskamp in Epe. De teller staat tot dusver op vier oefenduels en twee goals.

"Zwolle kwam heel snel bij mij", stelt Achahbar, die zich meteen al goed voelde bij zijn nieuwe club. "Alles wat ik vooraf al over Zwolle en de mensen bij de club hoorde, was heel positief. Ik kwam al een keer langs voordat ik getekend had en kon me mijn eerdere wedstrijden tegen Zwolle nog goed herinneren. Deze dingen hebben allemaal een rol gespeeld in mijn keuze. Bovendien ademt de trainer (Ron Jans, red.) voetbal", aldus Achahbar.

Later op deze zondag verschijnt er een uitgebreider interview met Achahbar op FCUpdate.nl.

[photo,94811,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen