Veertien aanwinsten bij NAC: "Komen nog zes bij"

16 juli 2016, 12:51

Wie de teamfoto van NAC Breda van vorig seizoen naast die van dit jaar legt, zal denken dat hij naar twee verschillende clubs kijkt. De selectie van de Jupiler League-club is deze zomer zwaar op de schop gegaan. De club heeft veertien nieuwe spelers aangetrokken en daarmee is de koek nog niet op. Trainer Marinus Dijkhuizen verwacht nog vier tot zes aanwinsten te verwelkomen.

NAC heeft niet alleen spelers gehaald, er zijn ook veel voetballers weggegaan. "Omdat we flink hebben moeten snijden in het spelersbudget. Er zijn veertien nieuwe spelers gehaald. Daar zullen nog vier tot zes bijkomen", geeft Dijkhuizen te kennen in BN De Stem. "Ook de technische staf is vernieuwd. Dat heeft tijd nodig. Ik heb weinig zicht op de concurrentie. De Graafschap, Cambuur, VVV: die clubs zullen bovenin met ons gaan meedraaien denk ik, hoewel ik de sterkte van die ploegen niet heel goed kan inschatten."

Vorig seizoen ging NAC, tevergeefs, vol voor het kampioenschap. Komend voetbaljaar is de doelstelling anders. "Wij moeten om promotie strijden en bij de eerste vijf eindigen. Dat is een realistische doelstelling. Vorig jaar werkten wij met een eredivisiebudget van 2.5 miljoen euro. Nu ligt het spelersbudget met 1.6 miljoen euro op het niveau van de eerste divisie", verklaart Dijkhuizen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen