AZ tegen Giannina of Odd, Heracles naar Portugal

15 juli 2016, 13:28   Bijgewerkt: 29 juli 2016, 10:22

AZ en Heracles Almelo kennen hun tegenstander in de derde voorronde van de Europa League. De Alkmaarders staan voor een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen het Griekse Giannina en het Noorse Odd, de Heraclieden vieren hun debuut in het Europese voetbal met een tweeluik tegen Arouca uit Portugal. Dat is vrijdagmiddag uit de loting in het Zwitserse Nyon gekomen.

AZ en Heracles Almelo kennen hun tegenstander in de derde voorronde van de Europa League. De Alkmaarders staan voor een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen het Griekse PAS Giannina FC en het Noorse Odds BK, de Heraclieden vieren hun debuut in het Europese voetbal met een tweeluik tegen Arouca uit Portugal. Dat is vrijdagmiddag uit de loting in het Zwitserse Nyon gekomen.

AZ speelt op donderdag 28 juli eerst een thuiswedstrijd en reist een week later, op 4 augustus, naar Griekenland of Noorwegen voor de return. Giannina staat in Griekenland bekend als de meest succesvolle club uit de regio Epirus en staat bekend om haar loyale achterban. De Griekse club werd vorig jaar zesde in de Griekse competitie. Odds BK is momenteel de nummer twee van Noorwegen, met drie punten achterstand op koploper Rosenborg, maar de kans is klein dat de Noren doorgaan. Giannina won namelijk het heenduel in de tweede EL-voorronde met 3-0.

Voor Heracles staat er op donderdag 28 juli eerst een thuiswedstrijd tegen Arouca op het menu, de terugwedstrijd s een week later in Portugal. De Almeloërs debuteren dit seizoen in Europa, omdat ze vorig seizoen de play-offs om Europees voetbal wisten te winnen. Arouca sloot het vorige seizoen in de Portugese Primeira Liga af als nummer vijf. In het jaar ervoor strandde de ploeg nog op de zestiende plaats. Net als Heracles betreft het een Europese debutant.

De volledige loting is hier te bekijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen