Müller kritisch over zichzelf: "Ik wilde te veel doen"

14 juli 2016, 15:03

Op wereldkampioenschappen is hij altijd op zijn best, maar op EK's wil het maar niet lukken voor Thomas Müller. Ook in Frankrijk wist de Duitser niet te scoren en speelde hij een ongelukkig toernooi. Met name na de verloren halve finale tegen het gastland kreeg hij veel kritiek. Terecht, vindt Müller zelf.

Müller blikt kritisch terug op zijn eigen spel tegen de Fransen. Door de blessure van Mario Gomez moest Müller dat duel in de spits spelen en dat deed hij niet optimaal: "Ik ben veel te veel gaan zwerven", citeert het Duitse Kicker hem. "Ik had moeten accepteren dat ik in de spits stond en dat het dan ook kan gebeuren dat je twintig minuten geen goede bal krijgt. Zelfs als dat zo is, is het belangrijk dat je het centrum bezet houdt. Daar is het bij mij misgegaan." Müller voelde zich als spits 'nutteloos' en probeerde zich om die reden overal op het veld aan te bieden. "Maar daardoor misten we iemand in de spits. Dat heeft ons, als team, niet geholpen."

Maar, zo vult Müller aan, zijn team kon Frankrijk met opgeheven hoofd verlaten. "Ik heb alles gegeven, iedereen heeft alles gegeven. We kunnen onszelf niets verwijten." In de halve finale had Duitsland een groot veldoverwicht, maar verloor het met 2-0. "Of we onze speelstijl moeten aanpassen? Wat willen jullie dan, dat we net als Frankrijk achterover gaan leunen en de tegenstander het spel laten maken? Dat is niet wat wij willen. Natuurlijk kan je op die manier ook succes hebben, maar die kans is groter als je dominant bent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen