Dolend Oranje glijdt af naar 26ste plaats op FIFA-ranking

Dolend Oranje glijdt af naar 26ste plaats op FIFA-ranking

14 juli 2016 – Het Nederlands elftal heeft door haar absentie op het EK 2016 in Frankrijk flink wat terrein prijsgegeven op de wereldranglijst van de FIFA. Oranje is van de veertiende naar de 26ste plaats geduikeld op de ranking van de wereldvoetbalbond. Daardoor staat het achter landen als Hongarije, Oostenrijk, IJsland, Slowakije, Roemenië en de Verenigde Staten. Nog nooit stond Oranje zo laag op de lijst, plek 25 was het diepterecord.Argentinië gaat mede dankzij haar finaleplaats op de Copa América Centenario nog steeds aan kop bij de ranking van de FIFA. De rest van de top-vijf is ook intact gebleven: België blijft de nummer twee, voor Colombia, Duitsland en Chili. Portugal is dankzij de EK-winst van plek acht gestegen naar plaats zes. Verliezend finalist Frankrijk maakte een veel grotere sprong; de EK-gastheer won tien plaatsen en is nu de nummer zeven. Spanje, Brazilië en Italië completeren de top-tien. De Italianen zijn afkomstig van de twaalfde plek.

Oostenrijk is door haar matige prestaties op het EK van de elfde naar de 21 plek gezakt en verloor zelfs meer punten dan Nederland. Wales is wat betreft het aantal punten de grootste stijger door haar succes op het eindtoernooi in Frankrijk, wint vier plekken en staat nu elfde. IJsland en Kroatië wonnen beiden twaalf stekken en zijn nu respectievelijk de nummers 22 en 15. Voor IJsland is het de beste notering ooit.

Kosovo is voor het eerst opgenomen in de FIFA-ranking en komt binnen op de 190ste plek. De lijst bestaat in totaal uit 209 landen. De volgende editie komt uit op 11 augustus.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020