Rutten: "Hummels defensief minder dan Westermann"

14 juli 2016, 08:00

In navolging van PSV, dat Daniel Schwaab aan boord haalde, lijkt Ajax ook te kiezen voor het aantrekken van een Duitse verdediger: Heiko Westermann. De 32-jarige stopper arriveerde woensdag in Amsterdam voor vergevorderde onderhandelingen en lijkt vandaag (donderdag) nog een tweejarig contract te tekenen in de ArenA.

De ervaren Westermann mag na één seizoen alweer vertrekken bij Real Betis, dat hem vorig jaar overnam van Hamburger SV. De oud-speler van verder SpVgg Greuther Fürth, Arminia Bielefeld en Schalke 04 heeft onder meer 318 Bundesliga-duels en twintig Champions League-optredens in de benen. Fred Rutten kent de verdediger van zijn periode als coach van Schalke. "Ik vind het verrassend, omdat Heiko Westermann niet direct het type speler is waarvan je verwacht dat Ajax ernaar zoekt", reageert de coach van Al-Shabab (Dubai) in De Telegraaf op de eventuele komst van de Duitser naar Ajax.

"Ajax zoekt altijd naar schoonheid en Westermann is een zakelijke speler. Het gaat hem alleen maar om winnen, niet om schoonheid. Heiko is een geweldige gozer, een op en top prof en een echte karakterjongen", stelt Rutten, die denkt dat de verdediger wel kan slagen in Amsterdam. "Die jongen heeft niet voor niks zoveel interlands bij de Duitse ploeg achter zijn naam staan. En het gaat wel om de Eredivisie hè, niet om de Primera División of de Premier League."

Rutten vindt Westermann een échte verdediger, die voetballend misschien wat minder is maar de duels niet schuwt en het spitsen zeer lastig kan maken. "Ik vond hem een goede corrector of reparateur. Als er een gaatje viel, dan kon hij dat altijd heel goed corrigeren met zijn snelheid. Verdedigend is hij gewoon heel sterk. Zeker ook in de lucht. Een speler als Mats Hummels heeft minder defensieve kwaliteiten dan Westermann."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen