EURO 2016: de drie meest tegenvallende ploegen

Ger
13 juli 2016, 13:00   Bijgewerkt: 13 juli 2016, 13:07

Het EK in Frankrijk leverde de afgelopen weken helaas weinig spektakel op. De meeste teams wilden vooral niet verliezen, wat zorgde voor een doelpuntenschaarste. Welke ploegen vielen op deze weinig verheffende eindronde het meest tegen? Een negatieve top-drie.

Kleurloos Engeland slaat modderfiguur

Het EK liep voor Engeland uit op een regelrechte blamage. The Three Lions boekten slechts één overwinning, en dat gebeurde in het duel met Wales nota bene in blessuretijd. De andere groepswedstrijden, tegen Rusland en Slowakije, bleven op een gelijkspel steken. De ploeg van keuzeheer Roy Hodgson vloog er in de achtste finale uit tegen debutant IJsland (1-2). Oud-international Gary Lineker omschreef die Brexit als de ergste nederlaag in de historie van Engeland. "We zijn verslagen door een land met meer vulkanen dan voetballers." De schuld werd grotendeels gelegd bij Hodgson, die direct na de wedstrijd opstapte. Hij stond vier jaar aan het roer bij de Engelse ploeg en was op het EK de best betaalde bondscoach.

België struikelt op rode loper richting finale

België vertrok als een kanshebber naar het EK, maar keerde uiteindelijk met een kater terug. De Rode Duivels begonnen het toernooi in mineur met een nederlaag tegen Italië, al bleek dat verlies achteraf een zege. Het team van bondscoach Marc Wilmots kwam mede dankzij die zeperd in veruit de gunstige helft van het toernooischema terecht. Onder meer Duitsland, Spanje en Frankrijk werden in de knock-outfase ontlopen, waardoor een finaleplek lonkte. Na een overtuigende overwinning op Hongarije in de achtste finales, ging het een ronde later echter verrassend mis voor België. In de kwartfinale werden onze zuiderburen door Wales overrompeld met een 3-1 nederlaag.

Spanje neemt definitief afscheid van gouden jaren

Spanje was acht jaar lang het beste land van Europa en veroverde tussendoor bovendien de wereldtitel. Het succes begon onder leiding van wijlen bondscoach Luis Aragones, waarna de nieuwe bondscoach Vicente Del Bosque de rivalen van FC Barcelona en Real Madrid wist te verenigen in een landenploeg die opereerde als een clubteam. Op het EK in Frankrijk kwam een einde aan de Spaanse hegemonie. De 1-5 nederlaag tegen het Nederlands elftal, twee jaar eerder op het WK in Brazilië lijkt achteraf al het begin van het einde te zijn geweest. Dat toernooi eindigde voor Spanje in de groepsfase. Op de voorbije Europese eindronde deed de titelhouder het niet veel beter. De achtste finale tegen Italië vormde opnieuw een vroeg eindstation.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen