Dingsdag stopt als voetballer en wordt jeugdcoach

11 juli 2016, 12:22

Michael Dingsdag heeft per direct een punt gezet achter zijn loopbaan als profvoetballer. De 33-jarige Amsterdammer gaat als jeugdtrainer aan de slag bij NAC Breda, de club waar hij zijn actieve spelerscarrière nu afsluit. De verdediger heeft een trainerscontract voor drie seizoenen getekend en gaat zich als assistent-trainer ontfermen over de D1.

De carrière van Dingsdag zag in 2001 het levenslicht bij Vitesse, waarvan hij na enkele succesvolle jaren in 2006 naar sc Heerenveen verkaste. Via de Zwitserse clubs FC Sion en Grasshopper Club Zürich keerde hij een jaar geleden bij NAC terug op Nederlandse bodem. De verdediger is na een jaar dus niet meer te bewonderen in het geel-zwarte shirt van de Bredase club. "Het was een moeilijke beslissing om te stoppen met voetballen, maar ik heb er de afgelopen tijd met veel mensen over gesproken", aldus Dingsdag.

"Toen ik bij NAC begon was er al een ambitie om jeugdtrainer te worden en NAC geeft mij de mogelijkheid deze droom te verwezenlijken", vervolgt de verdediger. "Ik ben er trots op dat ik mijn actieve voetballoopbaan mag afsluiten als NAC-speler en ga nu mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat er in de toekomst zoveel mogelijk spelers uit de eigen opleiding te bewonderen zijn in het Rat Verlegh Stadion. Ik wil alle NAC-supporters bedanken voor het afgelopen seizoen. Sportief kwam er niet uit wat we hadden gehoopt, maar jullie onvoorwaardelijke steun voor de club heeft mij erg geraakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen