PSV kondigt komst Schwaab op originele wijze aan

11 juli 2016, 10:31

Op zeer originele en geheimzinnige wijze heeft PSV maandagochtend een versterking voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De 27-jarige verdediger Daniel Schwaab komt over van VfB Stuttgart en tekent een contract voor drie seizoenen in het Philips Stadion. Via meerdere stappen werd de transfer op social media aangekondigd.

Via Twitter was te zien hoe een mysterieuze aanwinst kennismaakte met het Philips Stadion, het trainingscomplex De Herdgang bezocht, met teammanager Mart van den Heuvel aan tafel zat, geschiedenisles kreeg over PSV en medisch gekeurd werd. Het gissen kon beginnen en veel fans dachten dat Nicolas Lombaerts, de Belg van Zenit St. Petersburg waar PSV al een tijdje mee in verband gebracht werd, zou neerstrijken in Eindhoven. Het bleek echter Schwaab te zijn.

De aanwinst is en jeugdproduct van SC Freiburg, waar hij 91 wedstrijden (zes goals) in het betaalde voetbal speelde. In 2009 werd hij opgepikt door Bayer Leverkusen, waarvoor hij 96 keer in actie kwam. In dienst van Stuttgart kwam de centrumverdediger afgelopen drie seizoenen tot 92 optredens in de Bundesliga. Met Die Schwaben degradeerde hij afgelopen jaargang naar de Tweede Bundesliga, waardoor een overstap naar PSV uitkomst bood.

Schwaab, bij PSV de opvolger van de naar VfL Wolfsburg vertrokken Jeffrey Bruma, is voormalig jeugdinternational van Duitsland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen