Vitesse verliest van Oostende, zege Go Ahead

9 juli 2016, 18:17

Een week na de knappe oefenzege op Shaktar Donetsk heeft Vitesse in een vriendschappelijke wedstrijd verloren van KV Oostende. De ploeg van coach Henk Fraser kwam tegen de Belgische eersteklasser twee keer terug van een achterstand, maar ging uiteindelijk met 3-2 onderuit.

Nadat Oostende in de zevende minuut op voorsprong was gekomen, herstelde Kosuke Ota na een half uur het evenwicht. De Japanner trof doel met een schot vanaf de rand van het penaltygebied. Voormalig SC Heerenveen-speler Yassine El Ghanassy bracht Oostende vijf minuten voor de pauze weer aan de leiding. Oostende leek ook met 2-1 te gaan winnen, maar Yuning Zhang zette Vitesse vlak voor tijd toch nog op 2-2. Desondanks ging Oostende er alsnog met de zege vandoor, dankzij een doelpunt van Zarko Tomasevic in de 89ste minuut.

Go Ahead Eagles versloeg Team Wooter Academy met 4-2. Leon de Kogel (2), Kevin Brands en Teije ten Den waren verantwoordelijk voor de goals van de promovendus uit Deventer.