EK-dag 25: bruiloft via Skype en IJslandse trots

EK-dag 25: bruiloft via Skype en IJslandse trots

4 juli 2016 – Het blijf toch even wennen, zo'n EK-dag zonder wedstrijden. Toch zijn er weer genoeg opvallende zaken om te behandelen in deze dagelijkse rubriek. Wat dacht je van de international van Wales, die via Skype tóch zijn plichten als getuige op de bruiloft van zijn broer kan vervullen?

Bruiloftsgetuige via Skype

Nadat het EK-succes van Wales er eerder al voor zorgde dat Neil Taylor niet met zijn jarige vrouw naar een concert van Beyoncé kon, zijn de goede prestaties van Wales in Frankrijk ook niet al te best uitgepakt voor Chris Gunter. De rechtsback van Reading FC moet de bruiloft van zijn broer Marc in Mexico aan zich voorbij laten gaan. En hij is nog wel getuige ook. Gelukkig kan hij zijn plichten als 'best man' alsnog vervullen, aangezien hij zijn rol via Skype gaat bekleden. Wat wel opmerkelijk is: de ouders van de gebroeders Gunter verkiezen de historische halve finale van Wales op het EK van hun ene zoon boven de voltrekking van het huwelijk van hun andere zoon. "Mijn moeder vond het erg vervelend om te moeten kiezen. Het veroorzaakte de nodige chaos", aldus Chris Gunter, die een speech gaat houden via Skype.

Trappelaanloopje blijft Zaza achtervolgen

Vlak voor de zinderende penaltyserie tussen Italië en Duitsland had Antonio Conte een slimme zet in gedachten. De Italië-bondscoach bracht, met nog tien seconden op de klok in de verlenging, Simone Zaza binnen de lijnen. De penaltyspecialist pur sang zou zijn trap van elf meter wel even verzilveren. De aanvaller van Juventus faalde echter hopeloos. Niet alleen vloog zijn strafschop hard over het doel heen, hij baarde ook nog eens opzien met bizar aanloopje. Als een eend liep hij wel tien seconden te trappelen, voordat hij een dikke misser produceerde. Zaza bood meteen na de wedstrijd al zijn excuses aan en gaat nu nogmaals door het stof. "Ik ben zelf ook een supporter van de Italiaanse ploeg en ben echt boos op mezelf. Dit zal voor altijd aan me kleven. Het was het belangrijkste moment voor het team en mezelf, maar ik heb gefaald. Helaas hoort dit bij het voetbal. Nogmaals: sorry."coorde Björn Kuipers slechts een magere voldoende voor zijn optreden in de EK-kwartfinale Frankrijk - IJsland (5-2) en maandag werd duidelijk dat ook de UEFA niet warm werd van de verrichtingen van Team Kuipers in het Stade de France. De Nederlandse arbitrage miste onder meer een handsbal van Patrice Evra in de eigen 'zestien', waarbij IJsland dus wellicht een penalty had moeten hebben. Eerder in het toernooi gaf Kuipers Spanje al een twijfelachtige strafschop en verzuimde deze vervolgens opnieuw te laten nemen terwijl de Kroatische keeper Subacic toch veel te vroeg van zijn lijn kwam. Kuipers baalt vanzelfsprekend van het nieuws. "We hadden het doel om de finale te halen en dat is helaas niet gelukt. De trots over onze prestaties op dit EK komt misschien op een later moment. Nu heerst vooral de teleurstelling", reageerde hij maandag. Team Kuipers was echter niet foutloos dit toernooi en dus valt de keuze van de UEFA te begrijpen.

IJsland vertrekt met opgeheven hoofd

In tegenstelling tot Team Kuipers gaat IJsland met opgeheven hoofd naar huis. De noorderlingen verloren weliswaar in de kwartfinale met 5-2 van Frankrijk, maar maakten eerder in het toernooi indruk door Portugal op een gelijkspel te houden en zelfs te winnen van Engeland in de achtste finales. "We hebben IJsland echt op de voetbalkaart gezet. Van over de hele wereld krijgen we berichten dat mensen trots op ons zijn en dat ze hebben genoten van de vechtlust die we hebben getoond. We kunnen het toernooi dus met opgeheven hoofd en met trots verlaten", sprak voormalig SC Heerenveen-aanvaller Alfred Finnbogason. Kolbeinn Sigthórsson (ex-AZ en ex-Ajax) vulde aan: "We zijn heel trots op alles wat we hebben bereikt en ook op alle steun die we hebben gekregen, echt heel mooi." De uitschakeling van IJsland betekent tevens dat we afscheid moeten nemen van de inmiddels wereldberoemde 'Húh!'.gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020