Sprookje IJsland ruw verstoord door Frankrijk

3 juli 2016, 23:07   Bijgewerkt: 3 juli 2016, 23:27

Vier wedstrijden lang waande de IJslandse natie zich in een droom, maar de kwartfinale op het EK eindigde in een nachtmerrie. Frankrijk maakte hardhandig een einde aan het sprookje: 5-2. Na één helft keek de stuntploeg van dit EK al tegen een kansloze 4-0 achterstand aan. De Fransen mogen zich opmaken voor een clash met Duitsland.

Tot de kwartfinale maakten de IJslanders indruk op het EK. Niet met flitsend combinatievoetbal, maar wel met duelkracht, tactisch vernuft en hartverwarmende inzet. Dat bleek tegen de Fransen lang niet voldoende. De ploeg van Didier Deschamps, met debutant Samuel Umtiti en Moussa Sissoko voor de geschorste Adil Rami en N'Golo Kanté, was buitengewoon scherp voor het doel, iets wat de eerdere tegenstanders van IJsland nalieten.

De strijdlust die de IJslandse elf kenmerkte in de groepsfase en de achtste finale maakte, na de vroege tegengoals, plaats voor zichtbare vermoeidheid en concentratieverlies. Dmitri Payet was de eerste die daarvan kon profiteren. De sterspeler van West Ham United mocht vrij aanleggen van net buiten de zestien en klopte Halldórsson met een schuiver in de lange hoek: 3-0. De assist kwam op naam Griezmann, die twee minuten later zelf voor de vierde goal mocht tekenen. Een prachtige stiftbal, na een strakke inspeelpass van Pogba en een slim overstapje van Giroud, was voldoende om de doelman van IJsland opnieuw kansloos te laten: 4-0.

Deschamps hield alvast rekening met het duel met Duitsland en haalde Giroud en Laurent Koscielny vroeg in de tweede helft naar de kant. Beide spelers waren geschorst geweest als ze een gele kaart hadden ontvangen van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. Frankrijk kan nu met een volledige selectie toewerken naar de halve finale van EURO 2016. De Fransen moeten donderdag in Marseille afrekenen met de Duitsers, die te sterk waren in de kwartfinale van het WK in 2014, om opnieuw de finale te halen bij een groot toernooi in eigen land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen