Go Ahead sluit middenvelder Tanda weer in armen

3 juli 2016, 20:52

Go Ahead Eagles en Dario Tanda gaan weer met elkaar in zee. De 21-jarige middenvelder heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de club uit Deventer. Tanda maakte vorig jaar in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016 al deel uit van de eerste selectie van Go Ahead Eagles, maar aan de samenwerking kwam eind juli abrupt een einde.

"Het ging vorig jaar niet goed thuis", legt Tanda uit op de clubwebsite. "Er waren problemen met mijn ouders en mijn vader verhuisde naar Italië. Daar had ik het heel moeilijk mee. Vervolgens besloot ik abrupt om met voetballen te stoppen. Achteraf gezien is dat absoluut geen goede keuze van me geweest. Het was zelfs dom van me om weg te gaan bij Go Ahead Eagles."

Begin dit jaar keerde Tanda op amateurbasis bij PEC Zwolle terug als profvoetballer. In het verleden speelde hij in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, alvorens hij in 2009 overstapte naar de gezamenlijke voetbalacademie van FC Twente, Heracles Almelo en Go Ahead.

"Inmiddels steek ik weer goed in mijn vel", vervolgt Tanda. "In Zwolle kreeg ik een herkansing, maar Go Ahead Eagles is en blijft mijn club. Ik ben geboren in Deventer en ben er begonnen als jeugdspeler. Ik ben heel blij met de tweede kans die Go Ahead Eagles me geeft. Hopelijk hebben de fans begrip voor mijn situatie en gunnen ook zij me die tweede kans."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen