Deschamps toont respect voor tegenstander IJsland

2 juli 2016, 16:35

Van onderschatting zal geen sprake zijn bij Frankrijk, dat zondagavond tegen stuntploeg IJsland speelt in de kwartfinales van het EK. Dat heeft bondscoach Didier Deschamps gezegd in de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd.

Frankrijk is, als titelfavoriet en gastland, uiteraard de grote favoriet voor het treffen met IJsland. Deschamps is echter op zijn hoede voor de tegenstander die in de achtste finale te sterk was voor Engeland. "Onze spelers beseffen dat IJsland niet voor niets zo ver is gekomen. Ze staan hier omdat ze dat hebben verdiend en omdat ze kwaliteit hebben."

De lange inworpen zijn een wapen van IJsland, zo weet Deschamps ook. "Daar moeten we, net als vrije trappen, goed mee omgaan. Maar ze hebben meer manieren om gevaarlijk te worden, want ook over de grond kunnen ze prima spelen. IJsland won verdiend van Engeland op basis van hun kwaliteiten."

Door een schorsing ontbreekt Adil Rami zondag bij Frankrijk. Hij wordt naar alle waarschijnlijkheid vervangen door Samuel Umtiti.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen