Giggs staat na 29 jaar voor exit bij Manchester United

Giggs staat na 29 jaar voor exit bij Manchester United

1 juli 2016 – De toekomst van Ryan Giggs bij Manchester United was al uiterst onzeker en nu komt er definitief een einde aan het tijdperk van de Welshman bij de Engelse voetbalgrootmacht. De BBC meldt dat beide partijen na een samenwerking van 29 jaar uit elkaar gaan. Er is een overeenkomst bereikt om Old Trafford te verlaten en dat zal in de komende dagen bevestigd worden in een officiële mededeling.De 42-jarige Giggs stond bij Man United nog een jaar onder contract als assistent-manager, waar hij de afgelopen twee seizoenen samenwerkte met Louis van Gaal. De clublegende komt echter niet voor in de plannen van de nieuwe manager José Mourinho, die liever met zijn vriend Rui Faria wilde samenwerken. Omdat Giggs met de Engelse topclub geen akkoord bereikt heeft over een andere functie, gaat hij vertrekken.

Het einde van het tijdperk-Giggs zal pijn doen bij veel fans. De publiekslieveling heeft het clubrecord van 963 gespeelde wedstrijden op zijn naam staan en beleefde veel nationale en internationale successen met de Mancunians. Vorig seizoen werd de Welshman in verband gebracht met de trainerspositie bij Swansea City, maar destijds verkoos hij Man United boven de club uit Wales. Hij hoopte Van Gaal zelf op te kunnen volgen, maar zag de clubleiding voor Mourinho kiezen.

Giggs was sinds zijn veertiende levensjaar al verbonden aan Man United, waar hij op 17-jarige leeftijd debuteerde in november 1990. Hij won 13 landstitels, twee Champions Leagues, vier FA Cups en vier League Cups.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 11 april 2021