Del Bosque stuurde iedereen bericht, behalve Casillas

1 juli 2016, 12:04   Bijgewerkt: 4 juli 2016, 15:26

Vicente Del Bosque heeft aangekondigd dat hij zal afzwaaien als bondscoach van het nationale elftal van Spanje, waarmee hij in 2010 het WK en in 2012 het EK wist te winnen. De oefenmeester heeft alle spelers na zijn vertrek een berichtje gestuurd, maar vond het niet gepast om dit bij Iker Casillas te doen.

"Hij was niet blij met de technische staf", zegt Del Bosque na het voor Spanje teleurstellend verlopen EK tegen El Larguero. De bondscoach koos in plaats van Casillas voor David De Gea en dat was volgens Del Bosque tegen het zere been van de ervaren goalie. "Ik denk dat hij boos op mij was en dat kan ik wel begrijpen. Met zijn teamgenoten ging hij perfect om, maar met de technische staf niet echt. Hij is de enige die ik na mijn vertrek geen berichtje heb gestuurd."

Del Bosque vindt het jammer dat een zeer succesvolle samenwerking op deze manier ten einde is gekomen. "Ik voel me er slecht over dat hij niet blij was met de technische staf. Toch ben ik ervan overtuigd dat onze verstandhouding in de toekomst weer goed wordt. Misschien hebben wij hem niet goed behandeld, maar wellicht is het ook een kwestie van trots. Al denk ik dat zijn cv niet aangetast wordt door zijn rol op het EK."

De 35-jarige Casillas staat op 167 optredens voor de Spaanse ploeg. Vermoedelijk komen daar geen interlands meer bij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen