Ajacied Owusu gestald bij Excelsior: "Hier ben ik aan toe"

30 juni 2016, 10:34

Leeroy Owusu is komend seizoen in het shirt van Excelsior te bewonderen. De 19-jarige verdediger wordt door Ajax voor één jaargang uitgeleend aan de Kralingse club. De Purmerender staat nog tot medio 2019 onder contract bij Ajax, waar hij in 2004 in de jeugdacademie terechtkwam.

Owusu kwam tot dusver tot 59 officiële wedstrijden bij Jong Ajax (één doelpunt) en krijgt nu de kans om zich in de Eredivisie te laten zien. "Ik ben blij met deze overstap", zegt hij op de website van Excelsior. "Dit is een mooie kans voor mij om mezelf te laten zien op eredivisieniveau. Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met de club en met trainer Mitchell van der Gaag. Excelsior is een mooie club, die voor het derde achtereenvolgende jaar in de Eredivisie speelt. Voor mij is dit een goede kans om mezelf als verdediger verder te ontwikkelen."

"Ik ben een rechter vleugelverdediger, maar kan ook op links spelen. Ik ben fel en agressief en ga als verdediger graag mee naar voren", zo omschrijft Owusu zichzelf. Hij won wat informatie in bij Bas Kuipers, die ook met een Ajax-verleden op Woudestein speelt. "Hij vertelde dat Excelsior een mooie en warme club is. Het telt uiteraard mee als iemand die je kent dat zegt. Dat heeft me nog meer vertrouwen gegeven dat dit de juiste stap is voor mij. Ik ben ook wel toe aan deze stap. Ik wil heel graag ervaring opdoen in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen