Eredivisiebekende Lazovic duikt op in Székesfehérvár

29 juni 2016, 08:03

Danko Lazovic heeft een nieuwe club gevonden. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Vitesse en PSV is neergestreken bij het Hongaarse Videoton FC. De 47-voudig international van Servië heeft voor één seizoen getekend bij de club uit Székesfehérvár, met een optie voor nog een jaar.

De inmiddels 33-jarige Lazovic brak bij Partizan Belgrado door in het betaalde voetbal en werd in 2003 opgepikt door Feyenoord, waarvoor hij 41 wedstrijden speelde. Na een verhuurperiode bij Bayer Leverkusen en een terugkeer bij Partizan, haalde Vitesse de Serviër aan boord. Dankzij negentien goals in de Eredivisie trok PSV de aanvaller aan. Na zijn tijd in Eindhoven speelde Lazovic nog voor Zenit Sint-Petersburg, FK Rostov en het Chinese Beijing Enterprises. Hij zou ook naar het Sloveense Olimpia Ljubljana, maar deze vlieger ging wegens administratieve redenen niet op.

"Ik bedank Videoton voor het vertrouwen in mij", zegt Lazovic op de website van zijn nieuwe club. "Het Hongaarse voetbal is flink in ontwikkeling, kijk maar naar het EK. Ik had meerdere opties, maar de ambities van deze club spraken mij het meest aan. Ik heb de afgelopen zes maanden wegens administratieve redenen niet kunnen spelen, maar ik ben nog steeds topfit", aldus de Serviër.

Videoton speelt in de eerste voorronde van de Europa League tegn Zaria Balti, maar Lazovic kan nog niet in actie komen. Er moet eerst nog wat papierwerk in orde worden gemaakt.

Foto: website Videoton FC

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen