Gekeurde Bruma heeft transfer definitief te pakken

Gekeurde Bruma heeft transfer definitief te pakken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 juni 2016 – Jeffrey Bruma mag zich officieel speler van VfL Wolfsburg noemen. De centrale verdediger heeft dinsdagmiddag de medische keuring bij de Duitse club met succes doorstaan, waardoor zijn fraaie transfer in kannen en kruiken is. PSV en Wolfsburg hebben bevestigd dat het nu helemaal rond is. Bruma tekent voor vijf seizoenen, tot medio 2021, bij de Volkswagenclub.

Zodoende keert Bruma definitief terug naar de Bundesliga, waar hij tussen 2011 en 2013 al Hamburger SV vertegenwoordigde. Van een échte doorbraak kwam het destijds niet, maar bij PSV speelde de centrale verdediger zich weer flink in de kijker. Wolfsburg is de 19-voudig international van Oranje blijven volgen en was vorig seizoen in het Champions League-tweeluik tussen de Duitse club en PSV onder de indruk van Bruma. Toen heeft de verdediger de Duitse cubtopper echt overtuigd.

De 24-jarige Bruma liep maandag alvast op de zaken vooruit. "Sinds mijn tijd bij Hamburger SV was het voor mij altijd al duidelijk dat ik in de Bundesliga wilde terugkeren. Het is een van de grootste competities van Europa. Ik ben blij dat ik de kans krijg om me bij Wolfsburg te laten zien", sprak hij. "Het is tijd om de volgende stap te zetten. Klaus Allofs en Dieter Hecking (manager en trainer bij Wolfsburg, red.) hebben mij duidelijk gemaakt dat Wolfsburg voor mij de juiste plek is om dit te doen", zei Bruma, die ook begeerd werd door onder meer Internazionale en AS Monaco.

PSV heeft Nicolas Lombaerts, een Belg van Zenit Sint-Petersburg, eventueel op het oog als vervanger van Bruma.

Reacties

gerelateerd