Lagerback: "Geen verrassing, voetbal gaat om teamwork"

28 juni 2016, 09:02

IJsland zorgde gisteren (maandag) voor een sensatie door de laatste acht van het Europees kampioenschap in Frankrijk te bereiken. Ondanks het surplus aan kwaliteit onder de Engelse spelers, ging IJsland er met een 2-1 zege vandoor. In de kwartfinale wacht gastland Frankrijk.

"Dit is geen verrassing, je kunt altijd winnen. Voetbal gaat om teamwork", aldus bondscoach Lars Lagerback, die inclusief zijn tijd bij Zweden al zeven wedstrijden ongeslagen is tegen Engeland, in gesprek met ESPN. "Dit is zonder twijfel de beste prestatie in de historie van het IJslandse voetbal. We hebben de wereld geschokt."

"Defensief waren we heel goed georganiseerd. Iedereen deed wat hij kon en 'las' de wedstrijd uitstekend. Maar ook aanvallend liep het goed. Deze overwinning kan het leven van de spelers enorm beïnvloeden, omdat sommige spelers een contract op een hoger niveau zullen verdienen."

Ook assistent-trainer Heimir Hallgrimsson was vol lof over het elftal. "Als iemand me een paar jaar geleden verteld had dat we de laatste acht zouden bereiken, had ik hem niet geloofd. Maar de wedstrijd verliep erg goed, ik was zelfs relaxter dan tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk. Vanaf nu is geen obstakel is meer te hoog voor de jongens."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen