Vechtende IJslanders schrijven historie tegen Engeland

27 juni 2016, 22:55   Bijgewerkt: 28 juni 2016, 00:01

IJsland heeft op sensationele wijze de laatste plek in de kwartfinales bemachtigd. Ondanks een achterstand binnen een paar minuten, wist het Engeland op pure wilskracht te verslaan. En daar had het niet eens een verlenging voor nodig: 1-2.

En dat terwijl het vlak na de aftrap juist een Brits feestje leek te worden. Wayne Rooney mocht al meteen aanleggen vanaf elf meter, na een domme overtreding van Hannes Halldorsson op Raheem Sterling bij de achterlijn. Rooney schoot de bal vervolgens hard in de hoek: 1-0.

Joe Hart had de inzet van de oud-Ajacied moeten keren, maar deed dat maar half. Hij en zijn teamgenoten oogden nerveus, alsof het opnieuw - zoals zo vaak op een eindtoernooi - niet met de zenuwen kon omgaan om eindelijk eens een goed resultaat te behalen. De Engelse fans snakken al járen naar succes.

Zeker met zo veel kwaliteit in de ploeg moest het land zich weten terug te knokken tegen een tegenstander als IJsland. Want ondanks de strijd en wilskracht, laat het achterin nog weleens steken vallen. Harry Kane, die de voorkeur kreeg boven Jamie Vardy, was uiterst gretig en pegelde een paar keer bijna raak in de Allianz Riviera. Ook Dele Alli schoot maar nét over.

Ook in de slotfase, met Vardy én Marcus Rashford, lukte het Engeland niet om zich terug te vechten. Er kwam geen gelijkmaker en de spelers van IJsland schrijven geschiedenis. Nice ontplofte, de blauwe aanhang kon het niet geloven. Evenals de verbijsterde aanhang van Engeland. Voor de één een deceptie, voor de ander een wonder dat zich voltrokken heeft.

[photo,98870,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen