Dani Alves mag zich officieel speler van Juve noemen

Dani Alves mag zich officieel speler van Juve noemen

27 juni 2016 – Een van de grootste transfers van deze zomer in het Europese topvoetbal is maandagmiddag voltooid. Daniel Alves heeft zich na een succesvolle medische keuring officieel verbonden aan Juventus. De Braziliaanse rechtsachter is overgekomen van FC Barcelona en tekent een contract tot medio 2018, met een optie voor een extra seizoen.

Dani Alves was jarenlang niet weg te denken uit de basis van Barcelona, waar hij zijn vertrek na het afgelopen seizoen al aankondigde. In Catalonië pakte de Braziliaan onder meer drie keer de Champions League, drie keer het WK voor clubteams en zes landstitels. In acht seizoenen kwam hij tot 391 optredens en twintig doelpunten voor Barça, dat hem in 2008 overnam van Sevilla (250 wedstrijden, zestien goals).

Onlangs stond Dani Alves al stil bij zijn overstap naar Juventus. "Het was tijd voor iets nieuws. Ik heb veel gewonnen met Barcelona en genoten van mijn tijd bij de club, maar het was tijd voor nieuwe uitdagingen. Ik hoop het naar mijn zin te hebben bij Juventus en wil succesvol zijn in Europa. Ik kom naar Italië om te winnen. Misschien keer ik ooit nog terug naar Barcelona, want ik ben nog steeds Barça-fan", waren de woorden die de Braziliaan sprak bij Sportitalia.

Het is niet de eerste grote transfer die Juventus deze zomer afgerond heeft. Miralem Pjanic stapt voor een slordige 32 miljoen euro over van AS Roma.

gerelateerd