Officieel: PSV laat Bruma naar VfL Wolfsburg gaan

Officieel: PSV laat Bruma naar VfL Wolfsburg gaan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 juni 2016 – De transfer van Jeffrey Bruma is in kannen en kruiken, als de speler dinsdag met succes door de medische keuring komt. PSV heeft zondag officieel bevestigd dat het een akkoord met VfL Wolfsburg heeft bereikt en dat de centrale verdediger een contract tot medio 2021 gaat tekenen in Duitsland. Bij de club van Bas Dost wordt hij de opvolger van de naar Schalke 04 vertrokken Naldo.

Bruma werd al geruime tijd in verband gebracht met Wolfsburg en de overstap wordt nu dus helemaal afgerond. De Duitse subtopper heeft dat ook al officieel bevestigd. Met de transfer is volgens diverse media een bedrag van rond de 11,5 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 15 miljoen euro. PSV moet een deel van de som afstaan aan Chelsea, dat een aantal jaren terug een doorverkooppercentage bedong.

De 24-jarige Bruma staat voor zijn tweede periode in de Bundesliga. Tussen 2011 en 2013 verdedigde de Oranje-international de clubkleuren van Hamburger SV, waarvoor hij veertig wedstrijden speelde. In de afgelopen twee seizoenen werd Bruma kampioen van Nederland met PSV.

De negentienvoudig international kwam in totaal tot 129 wedstrijden voor PSV (alle competities) en maakte zeven doelpunten voor zijn Eindhovense werkgever.

Reacties

gerelateerd