Naamsverandering Segunda moet Spanje boost geven

26 juni 2016, 11:39

De Segunda División van Spanje gaat met ingang van volgend seizoen door het leven als La Liga 2. Dat heeft Javier Tebas, de directeur van de tweede competitie van Spanje, bevestigd.

Afgelopen seizoen heette de divisie wegens sponsorredenen nog de Liga Adelante. Met La Liga 2 wordt uiteraard gerefereerd naar de hoogste competitie, die La Liga genoemd wordt. "Het merk kan beter geëxploiteerd worden, daarom wordt de naam veranderd", zegt Tebas volgens Marca.

De competitiedirecteur spreekt verder over een 'strategisch plan' voor La Liga. "Drie jaar geleden heb ik dit plan al genoemd en de uitgestippelde strategieën zijn volledig uitgekomen. We hebben gezonde voetbalclubs, die aan alle belastingvoorwaarden voldoen. We blijven doorgaan om de beste divisie van Europa te worden. We hebben nog genoeg werk te verrichten en hebben de hulp van de fans nodig. Er moet meer comfort komen in de stadions. Het gaat wel de goede kant op: voor het derde jaar op rij hebben we het toeschouwersrecord verbroken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen