Portugal verder: "Mooie wedstrijd is niet altijd nodig"

Portugal verder: "Mooie wedstrijd is niet altijd nodig"

26 juni 2016 – Maar liefst 117 minuten lang wisten Kroatië en Portugal amper een schot op doel te produceren in hun onderlinge ontmoeting in de achtste finale van het EK 2016, maar toch bereikten de Portugezen op de valreep de laatste acht. Vanuit de rebound knikte Ricardo Quaresma de Zuid-Europeanen verder. Het is ietwat gelukkig, beseft bondscoach Fernando Santos.

Santos geeft toe dat zijn ploeg de handen mag dichtknijpen met de late 0-1. "We waren de gelukkige", zegt de bondscoach van Portugal. "Maar het was een finale en we hebben gewonnen. En het was ook wel verdiend. Het was namelijk een zeer tactische wedstrijd. We kregen de regie niet echt in handen, maar dat gold ook voor de Kroaten. En dat terwijl zij een geweldige ploeg hebben", complimenteert Santos zijn spelers.

Portugal staat nu voor een krachtmeting met Polen, dat Zwitserland na strafschoppen versloeg. Komende donderdag, op 30 juni, wordt deze kwartfinale gespeeld. "Dat wordt weer een loodzware wedstrijd. We moeten ons goed voorbereiden. We willen er een mooie wedstrijd van maken, maar dat is niet altijd nodig om toernooien te winnen", aldus Santos.

Goudhaantje Quaresma geniet van zijn winnende treffer en de overwinning. "We werkten keihard en wisten dat het lastig zou worden, maar we kunnen onszelf feliciteren. We hebben het goed gedaan en bleven er tot het einde in geloven", aldus de matchwinner. Zijn collega Pepe is het daar mee eens. "We hebben er alles aan gedaan. Deze zege is voor de fans, die er steeds voor ons zijn en in ons geloven. We hebben team spirit getoond en waren moedig", aldus de spijkerharde verdediger, die een uitstekende wedstrijd speelde tegen Kroatië.

gerelateerd