Colombia pakt brons tegen VS, Arias in spotlights

26 juni 2016, 09:06

Colombia heeft in de nacht van zaterdag op zondag het brons gepakt op de Copa América Centenario. De Zuid-Amerikanen versloegen de Verenigde Staten met 1-0 in de troostfinale in Glendale. Er was een opvallende rol weggelegd voor PSV-back Santiago Arias.

De rechtsachter van PSV was in een kansrijke troostfinale eerst belangrijk met een assist bij de enige treffer van de wedstrijd, die na een half uur spelen gemaakt werd door AC Milan-goaltjesdief Carlos Bacca. Het was een verdiende goal, aangezien Juan Cuadrado en James Rodríguez ook al kansen kregen om de score te openen. Team USA deed ook van zich spreken en stuitte in de tweede helft via Bobby Wood op de paal. Namens Colombia trof Cuadrado ook nog het houtwerk.

Naarmate de troostfinale vorderde, liepen de gemoederen behoorlijk op. In de slotfase van de wedstrijd bereikte de spanning een hoogtepunt. In een opstootje kreeg Arias zijn tweede gele en dus een rode kaart. De Amerikaan Michael Orozco werd zelfs met direct rood van het veld gestuurd.

De eindstrijd van de jubileumeditie van de honderdjarige Copa América gaat tussen titelverdediger Chili en Argentinië en wordt zondagnacht om 02.00 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt in East Rutherford.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen